Szerzetesek - Aktualitások

Asztrik főapát úr hetven éves

Várszegi Asztrik főapát úr január 26-án, kedden tölti be hetvenedik életévét. Isten éltesse főapát urat! Ad multos annos.

Tovább

Elhunyt Paulus atya

A rövid, de embert próbáló betegségben is szeretetről, ragaszkodásról tanúságot téve 2016. január 21-re virradóra elhunyt Paulus atya. Temetése 2016. február 16-án, kedden 14:30-kor lesz a pannonhalmi bazilikában. Sokunknak volt lelkiatyja, beszélgető társa, némettanára, barátja és mestere. Mindannyiunknak pedig az idősebb és bölcsebb testvér, aki a legnehezebb dolgokba is tudott (és tud) humort vinni.  Az alábbiakban emlékezésül a vele készült interjú olvasható. Requiescat in pace.

Tovább

Ökumenikus imahét 2016

A keresztények egységéért végzett imádságba a 2016. január 17-vel kezdődő héten pannonhalmi szerzetesközösségünk is bekapcsolódott.  Január 19-én Szabó István református püspök hirdetett igét. Fotóbeszámoló alább.

Tovább

Ökumenikus lelkigyakorlat Pannonhalmán

Február 25. és 27. között „Hallgasd meg, ó fiam…” – evangéliumi élet a bencés hagyományban címmel ökumenikus lelkigyakorlatra várjuk a 30 és 60 év közötti egyházi és gyülekezeti szolgálattevőket a főmonostorba.

Tovább

Húsvét 2016

Ismét lehet jelentkezni a húsvéti Szent Három Napra.

Tovább