Szerzetesek - Aktualitások

Offline-hétvége

Szerzetesközösségünk 2014. november 14-16. között lelkigyakorlatot hirdet 18-35 éves fiatalok számára. Részletek alább.

Tovább

A pannonhalmi tornacsarnok átadása

Október 3-án megnyitottuk a Pannonhalmi Bencés Gimnázium új tornacsarnokát.

Tovább

Új jelöltek közösségünkben

Szeptember 13-án, szombaton a kompletóriumban két új testvér kezdte meg jelöltidejét közösségünkben. Így a főapátság szerzetesközössége az idei évben két novícius és két jelölt testvérrel bővült. Isten, aki megkezdte bennük a jót, tegye is azt teljessé Jézus Krisztus napjára.

Tovább

Nagyboldogasszony 2014

Nagyboldogasszonykor, augusztus 15-én az ünnepi szentmisében csíkszeredai testvériskolánk tanárai, valamint a biciklivel Rómába induló 12.A-sok ünnepeltek szerzetesközösségünkkel együtt. Albin atya homíliája az alábbiakban olvasható.

Tovább

Imre és Márk testvér papszentelése

2014. augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén Várszegi Asztrik püspök, főapát úr pappá szentelte Gérecz Imre és Bokros Márk testvéreinket.

Tovább

Beöltözés

2014. augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén a Laudesben két új testvérünk öltötte magára a szerzetesruhát és kezdte meg noviciátusát.

Tovább

Ötszáz éves a Magyar Bencés Kongregáció

Magyar bencés közösségeink a Studia Monastica tanulmányi napokkal és ünnepi hálaadó szentmisével ünnepelték a kongregáció ötszáz éves jubileumát.

Tovább

Szent Márton-év 2016

2016-ben lesz Szent Márton születésének 1700. évfordulója. Szent Márton pannóniai monostora 2015. november 11. és 2016. november 11. között jubileumi rendezvénysorozattal ünnepli meg az évfordulót.

Tovább

Imádság hazánkért a Napközi imaórán

Pannonhalma monostora az alapító király, Szent István szándéka szerint naponta imádkozik Magyarországért. A déli imádságban, a Napközi imaórában külön megemlékezünk erről a szándékról. Szeretettel hívjuk és várjuk déltájban érkező látogatóinkat és vendégeinket, hogy a tárlatvezetés során kapcsolódjanak bele ebbe az imádságba a bazilikában. Az imádság időpontja: 13:00 óra.

Tovább