Szerzetesek - Aktualitások

Karácsonyi liturgikus rend - 2014

A következőkben a bazilika karácsonyi liturgikus rendje (december 24 - január 1.) olvasható.

Tovább

Asztrik főapát úr körlevele 2014 Adventjére

Az alábbiakban Asztrik főapát úrnak az új egyházi év adventjére, valamint a Szerzetesek éve kezdetére kiadott körlevele olvasható.

Tovább

Csendes Szilveszter - Lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán

Közösségünk lelkigyakorlatot hirdet 2014 szilveszterére 18-35 éves fiataloknak.

Tovább

Megjelent az Újszövetség új bencés fordítása

A Bencés Kiadó kiadásában és Simon László atya tudományos munkája nyomán megjelent az Újszövetséget legújabb fordítása.

Tovább

Szent Márton ünnepe - 2014. november 11.

Ünnepi szentmisével, koncerttel és témahéttel ünnepeltük meg a Pannonhalmi Főapátság védőszentjét, Szent Márton szerzetespüspököt. November 11-én az ünnepi liturgia főcelebránsa Korbinian Birnbacher salzburgi főapát volt. Beszámoló és képek alább.

Tovább

Kisfilmek a Bencés Kiadó teológiai sorozatáról

A rövidfilmekben a Bencés Kiadó Napjaink Teológiája című sorozatának köteteiről pannonhalmi bencések, szerzők és fordítók mondják el személyes élményeiket.

Tovább

Szent Márton-év 2016

2016-ben lesz Szent Márton születésének 1700. évfordulója. Szent Márton pannóniai monostora 2015. november 11. és 2016. november 11. között jubileumi rendezvénysorozattal ünnepli meg az évfordulót.

Tovább

Imádság hazánkért a Napközi imaórán

Pannonhalma monostora az alapító király, Szent István szándéka szerint naponta imádkozik Magyarországért. A déli imádságban, a Napközi imaórában külön megemlékezünk erről a szándékról. Szeretettel hívjuk és várjuk déltájban érkező látogatóinkat és vendégeinket, hogy a tárlatvezetés során kapcsolódjanak bele ebbe az imádságba a bazilikában. Az imádság időpontja: 13:00 óra.

Tovább