Szerzetesek - Aktualitások

Bencés apátok Pannonhalmán

A Szent Márton párfogása alatt álló bencés monostorok apátjai látogattak szeptember 2. és 4. között Magyarországra, a szerzetes püspök szülőföldjére Asztrik főapát úr meghívására. Zarándoklatuk során felkeresték Pannonhalmát és Szombathelyt, és imádkoztak a szent ereklyéinél.

Tovább

Taizéi ifjúsági találkozó Pannonhalmán

2016. szeptember 24-én ifjúsági találkozóra kerül sor a Szent Márton-év keretében Alois testvérrel, taizéi és pannonhalmi szerzetesekkel, valamint Dunántúl evangélikus, katolikus és református közösségeinek részvételével.

Tovább

Tanumányi nap a szerzetességről

2016. szeptember 23-án a Pannonhalmi Főapátság és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola együttműködésében tanulmányi napra kerül sor taizéi és bencés szerzetesek közreműködésével teológiai hallgatók, oktatók és fiatal szerzetesek számára. A tanulmányi napon a monasztikus és a taizéi szerzetesség tapasztalatainak fényében a szerzetesség 21. századi útjairól gondolkodunk el.

Tovább

Szent Márton és Pannónia időszaki kiállítás az apátsági múzeumban

A híres régészeti leleteket és számos aranytárgyat, köztük a Nagyszentmiklósi kincs egy darabját is felvonultató kiállítás Szent Márton szülőföldjének, Pannóniának közel öt évszázadát mutatja be, betekintést enged a kereszténység e térségen belüli elterjedésébe. A tárlat június 3-tól ez év őszéig látogatható a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban és a szombathelyi Iseum Savariensében.

Tovább

Osztás 10x10 - Időszaki fotókiállítás a főapátságban

Tíz mai történet a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-év alkalmából rendezett fotókiállításán. Fotográfusok: Balázs Attila, Hajdú D. András és Pályi Zsófia. Kurátor: Virágvölgyi István. A kiállítás 2016. március 19-től megtekinthető a főapátság kiállítóterében.

Tovább