Szerzetesek - Aktualitások

Urunk bemutatása (február 2.) - liturgikus napirend

Negyven nappal karácsony után, február 2-án tartjuk Urunk bemutatásának ünnepét. Ezen a napon emlékezik meg az egyház a szerzetesekről is. Az alábbiakban február 2. liturgikus rendje olvasható.

Tovább

Egymásért imádkozott Pannonhalma és Montecassino

Több mint nyolcszáz éves hagyomány, hogy január 25-én megemlékezik egymásról a pannonhalmi és a montecassinói bencés szerzetesközösség. Az imaszövetség idei évfordulóján a két apátság levélben biztosította egymást imádságáról.

Tovább

Monostori hétvége

Szerzetesközösségünk lehetőséget szeretne nyújtani a Pannonhalmi Bencés Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjainak, hogy február utolsó hétvégéjén bencés közösségünkkel tölthessenek néhány napot, és betekintést kaphassanak hétköznapi szerzeteséletünkbe.

Tovább

Ökumenikus imahét 2015

A keresztények egységéért végzett imádságba a 2015. január 18-ável kezdődő héten pannonhalmi szerzetesközösségünk is bekapcsolódik.  A hét programjai alább olvashatóak.

Tovább

Húsvét 2015

Monostorunk hagyománya, hogy három napra beköltöző lelkigyakorlatozókkal, vendégekkel ünnepeljük Urunk húsvéti Szent Három Napját. A 2015-ös Szent Három Napra való jelentkezés részletei alább.

Tovább