Szerzetesek - Aktualitások

Gondolatok advent I. vasárnapján

De vajon nem hazudunk-e olykor mi is önmagunknak, amikor a világ dolgait fontosabbnak tartjuk, mint Isten országának építését? Amikor nem teszünk különbséget vagy nem mondjuk ki a különbséget lényeges és lényegtelen, hasznos és felesleges, jó és rossz között? Vagy amikor mi magunk is elhisszük, hogy nincs különbség a menekülőkkel együtt érkező gonosz és a gonosz elől menekülő között, vagy a saját vallását békésen gyakorló hívő és a szélsőséges fanatikus között? Az alábbiakban Márk atya prédikációja olvasható, amelyet advent I. vasárnapján mondott el a pannonhalmi bazilikában.

Tovább

Imádság terror idején

Szerzetesközösségünkben a hívek könyörgésében megemlékezünk a párizsi terrorcselekmények áldozatairól. Az alábbi könyörgéseket imádkozzuk.

Tovább

Szent Márton ünnepe - Fotóbeszámoló

Szent Márton ünnepén együtt ünnepelt a bencés család. Az ünnepi liturgián készült fotóbeszámoló az alábbiakban tekinthető meg.

Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Szent Márton-év megnyitóján

2015. november 11-én Szent Márton ünnepi liturgiájában Áder János elnök úr nyitotta meg a Szent Márton-évet. Az alábbiakban a Bazilikában elhangzott beszéde olvasható.

Tovább

Csendes Szilveszter 2015 - Lelkigyakorlat Pannonhalmán

Közösségünk lelkigyakorlatot hirdet 2015 szilveszterére 18-35 éves fiataloknak.

Tovább