Szerzetesek - Aktualitások

Csend kurzus Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság nyári lelkigyakorlatai keretében Csend kurzust hirdet Dr. Palotai Gabriella és Varga Mátyás OSB vezetésével.

Tovább

Placid atya platinamiséje

Rendünk nesztora, a 98 éves Olofsson Placid atya április 22-én ünnepelte papszentelésének 75. évfordulóját, platinamiséjét a bazilikában. A liturgián rendtársai mellett jelen voltak ismerősei, barátai is.

Tovább

Húsvéti vígília 2014 - Képriport

A Húsvéti Szent Három Napot az idén is mintegy négyszáz vendég töltötte Pannonhalmán. Szerzetesközösségünkkel együtt léptek be Krisztus halálának és feltámadásának titkába. Együtt voltunk a zsolozsmán, a szent liturgián és a ház egyéb programjain. S közben mindannyiunknak otthonossá vált egymás jelenléte az Isten házában. Képriport a húsvéti vigíliáról alább.

Tovább

Lektor- és akolitus-avatás

Április 14-én, nagyhétfőn kilenc akolitust és egy lektort avatott Asztrik főapát úr gimnáziumaink és a Területi Apátság szolgálatára. Képriport alább.

Tovább

Új jelöltek közösségünkben

Április 12-én, szombaton a kompletóriumban két új testvér kezdte meg jelöltidejét közösségünkben.

Tovább

Asztrik főapát úr püspökszentelési jubileuma

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelték püspökké Asztrik főapát urat. Pannonhalmán február 10-én, hétfőn, a 17.00 órakor kezdődő konventmisében adtunk vele  együtt hálát Istennek. Fotók alább.

Tovább