Szerzetesek - Aktualitások

Kereszténység és iszlám - konferencia a főapátságban

Január 17-én és 18-án a tolouse-i katolikus egyetem és az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete közreműködésében az iszlám és a kereszténység kapcsolatáról konferenciára kerül sor a főapátságban francia és magyar tudósok előadásával és részvételével.

Tovább

Házasságra és esküvőre felkészítő csoportfoglalkozás

Házsaaágra és esküvőre felkészítő csoportfoglalkozás indul a Pannohalmi Főapátságban 2017. január 21-én. Szeretettel várjuk azokat a jegyespárokat, akik 2017-ben szeretnének házasságot kötni. A felkészülés az esküvőre és a házasságra 10-16 fős csoportokban történik, havonta egy alkalommal.

Tovább

Elhunyt Placid atya

Dr. Olofsson Placid atyánk életének 101. évében január 15-én este csendesen elszenderült az Úrban. Requiescat in pace.

Tovább

Az ökumenikus imahét alkalmai a Területi Apátságban

Az alábbiakban a Pannonhalmi Területi Apátság plébániáin tartott ökumenikus imádságok időpontja olvasható.

Tovább

Ökumenikus imahét 2017

A keresztények egységéért végzett imádságba a 2017. január 18-vel kezdődő héten pannonhalmi szerzetesközösségünk is bekapcsolódik.  Január 19-én Hafenscher Károly evangélikus lelkész hirdet igét.

Tovább

Imádság az üldözött keresztényekért

2017. január 13-án, pénteken a pannonhalmi szerzetesközösség a 18.40-es konventmisében az üldözött keresztényekért imádkozik. Az alábbi könyörgéseket mondjuk.

Tovább

Hivatástisztázó lelkigyakorlat 2017

Lelkigyakorlatot hirdetünk olyan 18 és 35 év közötti fiatal férfiaknak, akik még keresik, hogy családapaként, szerzetesként vagy az egyház szolgálatában találják meg életük teljességét. Vezérfonalul a Húsvéti Szent Három nap történései szolgálnak.

Tovább

Húsvét 2017

Ismét lehet jelentkezni a húsvéti Szent Három Napra.

Tovább