Szerzetesek - Archívum

Szent Benedek atyánk nyári ünnepe

Bencés közösségünk július 11-én ünnepli Szent Benedek, Európa védőszentjének ünnepét. Hagyományosan ez oblátus testvéreink beöltözésének és fogadalmának napja is. A napirend az alábbiakban olvasható.

Elhunyt Elemér atya

2015. május 23-án elhunyt Dr. Sulyok Elemér bencés szerzetes. Temetése június 1-jén, hétfőn 14.30-kor lesz a bazilikában. Elemér atya gyászjelentése alább olvasható. Requiescat in pace.

Pünkösd liturgikus rendje - 2016

Az alábbiakban Pünkösd ünnepének liturgikus rendje olvasható.

Kruesz Krizosztom emléke Völgyfalván

Várszegi Asztrik főapát úr és Ägidius Zsifkovics kismartoni püspök május 16-án felavatta Kruesz Krizosztom egykori főapátunk emléktábláját a burgenlandi Völgyfalván, német nevén Zillingtalban, horvátul Celindofban.

Pro Museo különdíj a főapátságnak

A Rómer Flóris alapítvány kuratóriuma Pro Museo - A Múzeumért különdíjban részesítette a Pannonhalmi Főapátságot 2015. május 15-én.

Szent Márton-év - sajtóközlemény

A Pannonhalmi Főapátság sajtóközleménye a 2016-os Szent Márton-évről az alábbiakban olvasható.

Új testvér öltözött be

2015. április 19-én, vasárnap a II. Vesperásban István testvér magára öltötte a szerzetesruhát és megkezdte noviciátusát.

Végzős diákjaink bérmálása

2015. április 12-én, Húsvét II. vasárnapján bérmálta meg Asztrik főapát úr 33 végzős diákunkat. A fotóbeszámoló alább.

A Területi Apátság Családnapja

A Pannonhalmi Területi Apátság idei családnapját április 18-án szombaton tartjuk a Pannonhalmi Főapátságban. Minden érdeklődő házas- és jegyespárt szeretettel várunk rá. Az alábbiakban az információk olvashatók.

Húsvéti vigília 2015 - képes beszámoló

Húsvét vigíliájának ünneplésével lépünk be Krisztus feltámadásának misztériumába. Képes beszámolónk alább.

Nagycsütörtök 2015 - Képes beszámoló

A nagycsütörtöki liturgiáról készült fotóbeszámoló megtekinthető alább.

A Szent Három Nap liturgikus rendje - 2015

A Szent Három Nap liturgikus rendje a következőkben olvasható.

Virágvasárnap liturgikus rendje

Virágvasárnap (március 28.) liturgikus rendje az alábbiakban olvasható.

Miserere

Március 27-én pénteken a délutáni miserere-imádság során a gimnázium kórusa Palestrina feldolgozását énekelte. A darab a gimnázium kórusának előadásában meghallgatható alább.

Szent Benedek ünnepe - 2015 Képriport

Március 21-én ünnepeltük Szent Benedek atyánk ünnepét. A liturgia főcelebránsa Snell György püspök volt. Képes beszámoló alább.

Március 21. Szent Benedek atyánk ünnepének liturgikus rendje

Március 21-én ünnepeljük Szent Benedek Atyánk ünnepét. A liturgia főcelebránsa Snell György püspök lesz. Liturgikus napirend alább.

Hivatástisztázó lelkigyakorlat Pannonhalmán

Pannonhalmi szerzetesközösségünk május 1-3. között hivatástisztázó lelkigyakorlatot hirdet szerzetesi vagy családapai hivatást keresők számára.

Csend kurzus Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság nyári lelkigyakorlatai keretében Csend kurzust hirdet Dr. Palotai Gabriella és Bokros Márk OSB vezetésével.

Miserere nagyböjt péntekjein

Nagyböjt péntekjein 15:00 órakor imádkozzuk a Bazilikában a napközi imaórát. Ekkor a zsoltározás kibővül az 50. zsoltárral, amely így kezdődik: Miserere mei Domine - Könyörülj rajtam, Uram.

Hamvazószerda 2015

A Szent Negyven Nap kezdetén szerzetesközösségünk a gimnázium diákjaival és tanáraival ünnepelte a szentmisét. Képek alább.