Szerzetesek - Archívum

Virágvasárnap liturgikus rendje

Virágvasárnap (április 13.) liturgikus rendje az alábbiakban olvasható.

Szerzetesközösségek találkozója február 2-án Pannonhalmán

Február 2-ára, Urunk bemutatásának ünnepére főapát úr meghívta a régió szerzetesközösségeit Pannonhalmára, hogy együtt adjunk hálát hivatásunkért és együtt tanúskodjunk az Istennek szentelt élet értékéről.

Liturgikus napirend a lelkigyakorlat alatt

Január 26-29. között szerzetesközösségünk lelkigyakortlaton vesz részt. A litrugikus rend ezekben a napokban az alábbiak szerint alakul.

Ökumenikus imahét 2014

A keresztények egységéért végzett imádságba a 2014. január 19-ével kezdődő héten pannonhalmi szerzetesközösségünk is bekapcsolódik.  A programok alább.

Néhány nap a bencés szerzetesközösséggel

Szerzetesközösségünk lehetőséget szeretne nyújtani a Pannonhalmi Bencés Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjainak, hogy március közepén bencés közösségünkkel tölthessenek egy hétvégét és betekintést kaphassanak hétköznapi szerzeteséletünkbe.

Vízkereszt liturgikus rendje

A vízkereszti liturgiák rendje az alábbiakban olvasható.

Boldog új évet!

Cirill perjel atya karácsonyi homíliájával kívánunk áldott karácsonyt és boldog új évet minden barátunknak és látogatónknak. Az Isten ismeretének öröme kísérjen mindannyiunkat a következő évben.

Csendes Szilveszter - Lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán

Közösségünk lelkigyakorlatot hirdet 2013 Szilveszterére 18-35 éves fiataloknak.

Advent 2013

2013, december 1-jén megkezdődödött az új Advent. Az alábbikaban főapát úrnak az egyházközségekhez írott körlevele olvasható.

Szent Márton - 2013

November 11-én, hétfőn ünnepelte a Pannonhalmi Főapátság védőszentje, Szent Márton ünnepét. Az ünnepi liturgia vendége Johannes Jung bécsi bencés apát volt. A bencés gimnázium készületként az ünnepre témahetet tartott, amelynek középpontjában a vakság állt.

Mindenszentek ünnepe - 2013

Az alábbiakban Mindenszentek és Halottak napja liturgikus napirendje olvasható.

Imre, Márk és Hugó testvér diakónusszentelése

2013. november 5-én 15.30-kor kerül sor a Bazilikában Imre, Márk és Hugó testvérek diakónusszentelésére.

Szent Márton ünnepe - 2013

2013. november 11-én ünnepeljük monostorunk, a bazilika és a Magyar Bencés Kongregáció védőszentjét, Szent Márton szerzetespüspököt. Közösségünk vendége ezen a napon Johannes Jung, a bécsi Miasszonyunk Skót Bencés Apátság apátja. A napirend az alábbiakban olvasható.

Plébánosok napja a Főapátságban

Október 14-én, hétfőn immár negyedik alkalommal szerveztünk találkozót a Gimnáziumba járó diákok plébánosai számára. A plébánosnap célja az volt, hogy a világi lelkipásztorok bepillantást kaphassanak a gimnázium és kollégium életébe, valamint alkalom nyíljon a gimnáziumi nevelők és a plébánosok közötti tapasztalatcserére.

OFFLINE hétvége - lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán

Közösségünk lelkigyakorlatot hirdet OFFLINE HÉTVÉGE - Lelkigyakorlatos napok Pannonhalmán címmel 18-35 évesek számára.

Godofréd atya elhunyt

Pálmai Godofréd atya 2013. szeptember 28-án, szombaton reggel az ausztriai Mürrzuschlag kórházában életének 88. évében elhunyt. Gyászjelentése alább olvasható.

Augusztus 27. - A Bazilika felszentelésének évfordulója (liturgikus rend)

Főapát úr 2012. augusztus 27-én szentelte fel a felújított Bazilikát. Az egy éves évforduló liturgikus napirendje az alábbiakban olvasható.

Liturgikus napirend augusztus 20-án

Az alábbiakban augusztus 20., monostoralapító Szent István királyunk ünnepének liturgikus napirendje olvasható.

Diakonusszentelés augusztus 15-én

Augusztus 15-én, Szűz Mária mennybevétele ünnepén a konventmisében Asztrik főapát úr diakónussá szentelte Madaras Attilát, aki a pannonhalmi egyházmegyében a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző iskola és Kollégium mellett fog állandó diakónusként szolgálni.

Személyi változások a Pannonhalmi Egyházmegye lelkipásztori ellátásában

Augusztus 1-jével az alábbi változások léptek életbe a Területi Apátság plébániáinak lelkipásztori ellátásában.