Szerzetesek - Archívum

Szent Márton-év - sajtóközlemény

A Pannonhalmi Főapátság sajtóközleménye a 2016-os Szent Márton-évről az alábbiakban olvasható.

Új testvér öltözött be

2015. április 19-én, vasárnap a II. Vesperásban István testvér magára öltötte a szerzetesruhát és megkezdte noviciátusát.

Végzős diákjaink bérmálása

2015. április 12-én, Húsvét II. vasárnapján bérmálta meg Asztrik főapát úr 33 végzős diákunkat. A fotóbeszámoló alább.

A Területi Apátság Családnapja

A Pannonhalmi Területi Apátság idei családnapját április 18-án szombaton tartjuk a Pannonhalmi Főapátságban. Minden érdeklődő házas- és jegyespárt szeretettel várunk rá. Az alábbiakban az információk olvashatók.

Húsvéti vigília 2015 - képes beszámoló

Húsvét vigíliájának ünneplésével lépünk be Krisztus feltámadásának misztériumába. Képes beszámolónk alább.

Nagycsütörtök 2015 - Képes beszámoló

A nagycsütörtöki liturgiáról készült fotóbeszámoló megtekinthető alább.

A Szent Három Nap liturgikus rendje - 2015

A Szent Három Nap liturgikus rendje a következőkben olvasható.

Virágvasárnap liturgikus rendje

Virágvasárnap (március 28.) liturgikus rendje az alábbiakban olvasható.

Miserere

Március 27-én pénteken a délutáni miserere-imádság során a gimnázium kórusa Palestrina feldolgozását énekelte. A darab a gimnázium kórusának előadásában meghallgatható alább.

Szent Benedek ünnepe - 2015 Képriport

Március 21-én ünnepeltük Szent Benedek atyánk ünnepét. A liturgia főcelebránsa Snell György püspök volt. Képes beszámoló alább.

Március 21. Szent Benedek atyánk ünnepének liturgikus rendje

Március 21-én ünnepeljük Szent Benedek Atyánk ünnepét. A liturgia főcelebránsa Snell György püspök lesz. Liturgikus napirend alább.

Hivatástisztázó lelkigyakorlat Pannonhalmán

Pannonhalmi szerzetesközösségünk május 1-3. között hivatástisztázó lelkigyakorlatot hirdet szerzetesi vagy családapai hivatást keresők számára.

Miserere nagyböjt péntekjein

Nagyböjt péntekjein 15:00 órakor imádkozzuk a Bazilikában a napközi imaórát. Ekkor a zsoltározás kibővül az 50. zsoltárral, amely így kezdődik: Miserere mei Domine - Könyörülj rajtam, Uram.

Hamvazószerda 2015

A Szent Negyven Nap kezdetén szerzetesközösségünk a gimnázium diákjaival és tanáraival ünnepelte a szentmisét. Képek alább.

Húsvét 2015

Az idei Szent Három Napra történő jelentkezés a jelentkezők nagy száma miatt lezárult. A szálláshelyek korlátozott száma és a bazilika befogadóképességének szűkössége miatt újabb igényeket idén már sajnos nem tudunk fogadni. Kérjük kedves megértésüket.

Megkeresések a Szerzetesek évében

Az alábbiakban tájékoztatást ad szerzetesközösségünk a Szerzetesek évében hozzánk érkező meghívások, megkeresések mérlegeléséről és elfogadásáról.

Gyertyaszentelői liturgia

Urunk bemutatása ünnepén Asztrik főapát úr vezette a körmenetet és a konventmisét. Képes beszámoló alább.

Urunk bemutatása (február 2.) - liturgikus napirend

Negyven nappal karácsony után, február 2-án tartjuk Urunk bemutatásának ünnepét. Ezen a napon emlékezik meg az egyház a szerzetesekről is. Az alábbiakban február 2. liturgikus rendje olvasható.

Egymásért imádkozott Pannonhalma és Montecassino

Több mint nyolcszáz éves hagyomány, hogy január 25-én megemlékezik egymásról a pannonhalmi és a montecassinói bencés szerzetesközösség. Az imaszövetség idei évfordulóján a két apátság levélben biztosította egymást imádságáról.

Liturgikus napirend a lelkigyakorlat alatt

Január 25-28. között szerzetesközösségünk lelkigyakortlaton vesz részt. A litrugikus rend ezekben a napokban az alábbiak szerint alakul.