Szerzetesek - Aktualitások

Isten távollétében - Plébánosok és teológusok napja Pannonhalmán

A Kibékülés évében sok szeretettel várjuk diákjaink plébánosait, lelkipásztor testvéreinket, a teológushallgatókat és az érdeklődőket Pannonhalmára, hogy Anselm Grün bencés szerzetes és Tomáš Halík prágai pap és vallásfilozófus vezetésével hitről és hitetlenségről, krízisről és kibékülésről gondolkodjunk. Időpont: 2018. október 18. Program és regisztráció alább.

Tovább

Fotópályázat a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében fotópályázatot hirdet „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel. A pályázat célja, hogy a résztvevők a fényképezés művészi eszközével bemutassák Egyházunk legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és keresztény életünk csúcspontját és forrását, a szentmisét. Beküldési határidő: 2018. szeptember 28.

Tovább

Rajzpályázat a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében rajzpályázatot hirdet „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel. A pályázat célja, hogy a résztvevők a képzőművészet eszközével bemutassák Egyházunk legmélyebb titkát, az Oltáriszentséget és keresztény életünk csúcspontját és forrását, a szentmisét. Beküldési határidő: 2018. szeptember 28.

Tovább

Lelkigyakorlatok 2018

Bencés szerzetesközösségünk nagy szeretettel várja pannonhalmi lelkigyakorlataira azokat, akik a "Kibékülés 2018" évében elcsendesedést, elmélyülést és kibékülést keresnek. A spirituális kínálatunk az alábbiakban olvasható.

Tovább