A pannonhalmi Szent Márton Bazilika felszentelése

Kedves Munkatársaink, Diákjaink, Öregdiákjaink, Oblátusok, Híveink,
Kedves Barátaink mindannyian!

 

Közel egy évig tartó kivitelezési munkálatok után Bazilikánk felújítása a végéhez közeledik. A Bazilika felszentelésére 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órakor kerül sor.

Az ülőhelyek korlátozott száma miatt ezen a liturgián a Bazilikában csak a névre szólóan meghívott vendégeink tudnak részt venni. Közéjük tartoznak a bencés család tagjai: bencés szerzetesközösségünk, egyházi és közéleti személyiségek, valamint az oblátusközösség, diákszövetség, plébániáink és különböző munkaterületeink, továbbá a kivitelezők meghívott képviselői.

Ugyanakkor szeretnénk, ha mindazok, akik Pannonhalmával kapcsolatban állnak, osztoznának velünk nagy ünnepünkben. Szeretettel várjuk tehát minden barátunkat 2012. augusztus 27-én, hétfőn 16.00 órára a bazilika előtti térre, ahol kivetítő segítségével bekapcsolódhatnak a felszentelési liturgiába. A felszentelés után lehetőség nyílik a felújított Bazilika megtekintésére.

Vendégeink a főapátság Várkörről nyíló bejáratán (a Főkönyvtáron keresztül) tudják megközelíteni a torony előtti teret 15.45-ig. Eső esetén a kivetítőt a gimnázium tornatermében állítjuk fel. Autóikat a kertészet mellett található parkolóban tudják elhelyezni.

Kérjük az Urat, hogy felújított Bazilikánkban felhangzó Igéje találjon visszhangra mindannyiunk szívében, s egykor vezessen el bennünket mennyei házába is.

 

+ Asztrik főapát

Pannonhalma, 2012. június 26.