Apátsági látogatás egyénileg

Az apátság egyénileg látogatható, audio guide készülék segítségével. A látogatóba érkező vendégek számára az apátság körüli sétányon Látogatói bejárat épült, s az aktuális nyitva tartási időben az épületegyüttes ezen keresztül közelíthető meg.
A parkoló melletti Fogadóépületben nyitva tartási időben egy, a bencés szerzetességet és az apátság belső életét bemutató film tekinthető meg.
Az apátság látogatható részei: a XIII. századi templom és altemplom, a XV. századi kerengő és a XIX. századi könyvtár. Márciustól novemberig vendégeink az aktuális időszaki kiállítást is megtekinthetik a könyvtárépület földszintjén.

Látogatóink minden nap bekapcsolódhatnak 13:00 órakor a szerzetesközösség déli imádságába a bazilikában. Részletes tájékoztatás a napközi imaóráról itt olvasható (pdf).

Az audio guide készülék csak az Apátságon belül használható. Kérjük, hogy azt a látogatás végén, a kiállítótérben adják le kollégáinknak!
A nyitva tartásról bővebb információ a nyitva tartás menüpont alatt olvasható.

Külföldi vendégek számára az audio guide készüléken angol, német, francia, olasz, orosz, szlovák, lengyel, japán, kínai, holland és spanyol nyelvű kalauzolás választható.

A látogatás időtartama nem korlátozott, de a pénztár zárása után 1 órával az apátságot a vendégeknek el kell hagyniuk.
Parkolásra kizárólag a Kosaras-dombon található parkolóban, jegyváltásra a parkoló melletti Fogadóépületben, illetve az apátság körüli sétányon található Látogatói bejáratnál van lehetőség.

Belépőjegyek:

Apátsági belépő audio guide készülékkel

Felnőtt

2.400,-

Felnőtt (liturgia ideje alatt)

1.200,-

Diák*, nyugdíjas, pedagógus

1.200,-

Diák, nyugdíjas, pedagógus (liturgia ideje alatt)

600,-

Család

4.800,-

Család (liturgia ideje alatt)

2.400,-

Időszaki kiállítás felnőtt

800,-

Időszaki kiállítás diák*, nyugdíjas, pedagógus

500,-

* felsőfokú oktatási intézmények hallgatói esetében nappali tagozatos diákigazolvánnyal

Díjtalan/kedvezményes belépést biztosítunk a következő személyek részére:
csoportokat kísérő idegenvezetők és sofőrök, idegenvezetői igazolvánnyal vagy állami múzeumi belépővel rendelkező személyek, újságírók, fogyatékkal élők, érvényes pedagógusigazolvánnyal rendelkező pedagógusok diákcsoportok kísérőiként (egyéni illetve tantestületi látogatóként diákjegyet fizetnek)

OTP, K&H és MKB SZÉP kártya elfogadóhely, csak apátsági tárlatvezetés kifizetésére használható.

Letölthető dokumentum térképpel (pdf)