Csendes Szilveszter 2018 - Lelkigyakorlat Pannonhalmán

„Áldjon meg az Úr, és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget!” (Számok 6,24-26)

Kiknek ajánljuk?

A lelkigyakorlatot elsősorban 18-35 éves fiataloknak ajánljuk, akik Jézus megtestesülésének ünnepét követően szívesen időznének néhány napot Isten közelségében, akik az év utolsó napjait csendben és imádságban szeretnék eltölteni, de az asztalközösséget és a fiatalos társaságot is értékelik.

Mi lesz a lelkigyakorlat témája?

Az újév sokak számára a visszatekintés, összegzés, hálaadás, a tervezés ideje. Az idei évben Pannonhalmán a kibékülés témáját jártuk körül. Az év lezárása jó alkalom arra, hogy visszatekintve életünk minden örömteli és nehéz elemére Isten áldását kérjük, hogy jövőre áldássá válhassunk a környezetünk számára. Idén Szent Család vasárnapjának délutánján gyűlünk össze, elsején pedig az Istenszülőt ünnepeljük. A lelki gyakorlatokat és minden más programot a bencés közösség imádságai köré szervezünk, és a liturgiából merítünk inspirációt évvégi hálaadásunkhoz.

A lelkigyakorlat résztvevői ajándékként megkapják a Bencés Lelkiségi Sorozat egyik kötetét.

Egyszerű szállást a Szent Jakab Ház zarándokházainak hálótermeiben tudunk biztosítani.

Örömmel fogadjuk kisebb csoportok, közösségek, baráti társaságok jelentkezését is!

Részvételi díj (szállás és étkezés): 15000 forint / fő

Időpontja: 2018. december 30. – 2019. január 1. A lelkigyakorlat 2018. december 30-án a délután második felében kezdődik, és 2019. január 1-én az ünnepi ebéddel zárul.

Jelentkezés:

Jurinka Szilveszter testvér és Gérecz Imre atya
H-9090 Pannonhalma, Várkerület 1.
E-mail-es jelentkezés

Jelentkezéskor add meg neved, életkorod, postacímed és telefonszámod, valamint kérjük, hogy néhány sorban fogalmazd meg, miért választottad ezt a lelkigyakorlatot! Jelezd azt is, hogy igényelsz-e parkolóhelyet, vagy tömegközlekedéssel érkeznél!

Jelentkezési határidő: 2018. december 15.

Szeretettel várunk Pannonhalmán!