Hivatástisztázó lelkigyakorlat 2017

Időpont:
2017. április 12-16.

 

A lelkigyakorlat témája:

A húsvéti Szent Három Nap liturgiái Krisztus misztériumára irányítják figyelmünket. Arra a titokra, ahogy egy harmincas éveiben járó férfi megtalálja élete kiteljesedését az Atya akaratának engedelmes követésében, ami által Isten egészen a halálig azonosul törékeny emberségünkkel, hogy azt magához ölelje a feltámadás dicsőségében.

A húsvéti ünneplés történéseit követve közösen olyan impulzusokat keresünk, amelyek segítenek elfogadni és vállalni saját életutunk kereteit, kihívásait és gazdag lehetőségeit, amik által személyes útkeresésünkben Isten bennünket is meghív a teljességre, a vele megtalált közösségre.

 

Kiknek ajánljuk?

Ezt a lelkigyakorlatot elsősorban 18 és 35 év közötti férfiaknak ajánljuk, akik szeretnék megtalálni azt a teljességet, amire Isten meghívta őket, de még keresik, hogy ezt leginkább családapaként, szerzetesként vagy egyházi szolgálatban tudnák-e megvalósítani.

A lelkigyakorlatot Ákos atya és Imre atya vezeti.

 

Program:

A lelkigyakorlat során a Szent Három Nap eseményeibe kapcsolódunk be (lásd: http://husvet.osb.hu/program.html), de a közös gondolkodást már szerda este elkezdjük. A húsvéti vendégek között kiscsoportot alkotunk, naponta kétszer találkozunk. Minden nap más-más szempontból közelítjük meg, és keressük hivatásunkat.

Jelentkezés:

Két lépcsőben történik.

1. regisztráció a húsvéti Szent Három Nap honlapján: http://husvet.osb.hu/ . Ennek határideje hamvazószerda (március 1).

2. rövid bemutatkozás e-mailben (címünk: lelkigyakorlat@osb.hu). Kérjük, add meg neved, életkorod, valamint néhány sorban fogalmazd meg, miért választottad ezt a lelkigyakorlatot, és hogy személyesen téged milyen kérdések foglalkoztatnak.