Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság épületeinek energetikai felújítása


Kedvezményezett neve: Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság

A projekt címe: Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság épületeinek energetikai felújítása

A szerződött támogatás összege: 169.714.812,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság az elnyert támogatási összeg keretében két épületének energetikai korszerűsítését végzi el. A projekt megvalósítása 2017. február 28-án kezdődött el.

A budapesti Bencés Tanulmányi Ház épületét érintő felújítás keretében megtörténik a homlokzat és a lábazat utólagos hőszigetelése, amely során a homlokzatot 18 cm vastag, a lábazatot 12-15 cm vastag hőszigeteléssel látják el. A régi ajtókat, ablakokat modern, háromrétegű műanyag nyílászárókra cserélik, a tetőablakokat pedig borovi fenyőből készült, külső alumínium borítással ellátott, kivehető és tisztítható szűrőbetéttel rendelkező beépített szellőzővel bíró, lakkréteggel felülkezelt faablakokra cserélik. A felújítás során sor kerül a padlásfödém és a tető utólagos szigetelésére is. A fűtési rendszer korszerűsítésére beépítésre kerül egy 58 kW + 23 kW levegő-vizes hőszivattyú rendszer, valamint egy 19,84 kW-os névleges teljesítményű HMKE napelemes rendszer.

A pannonhalmi Szent Adalbert Szociális Otthon épületének korszerűtlen vázkerámia falazatára és lábazatára 18 cm vastag hőszigetelő rendszer kerül. A meglévő könnyűszerkezetes tetőbeépítés 12 cm vastag ásványgyapot szigetelését további 17 cm vastag kőzetgyapot szigeteléssel egészítik ki. A korszerűtlen műanyag és fém nyílászárók helyett korszerű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A fűtési és használati melegvíz rendszer korszerűsítése megújuló energiák felhasználásával valósul meg, melynek során az alábbi feladatokat végzik el: beépítésre kerül egy 21 kW névleges kapacitású HMKE napelemes rendszer, valamint egy 7,5 kW névleges kapacitású napkollektoros rendszer. Mindezek mellé egy 48 kW levegő-vizes hőszivattyús rendszer is telepítésre kerül, amely az őszi-tavaszi elő- és utófűtési szezonban a napkollektorok mellett a hőigény kielégítésére szolgál majd.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.31.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00077

 

Csatolás: