Pannonhalmi Levendulahetek, 2012. június 22 - július 13.

A Pannonhalmi Főapátság 2012. június 22-étől tartja a Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű programját, mely a levendula virágzásának, és részben aratásának idejével esik egybe. A levendula termesztése Pannonhalmán évszázados múltra tekint vissza, felhasználás szempontjából az egyik legsokoldalúbb gyógynövény.

Június 22. és július 13. között naponta várjuk a családokat, kreatív kedvű felnőtteket, kicsiket és nagyokat a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében!

Minden nap 11 és 16 óra között önállóan és ingyenesen látogatható a gyógynövénykert és a levendula-lepárló műhely, ahol a betakarítás idején (időjárástól függően) nyomon követhető az aratás és feldolgozás.

A Gyógynövényházban tablók mutatják be a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot. Megvásárolhatóak az apátság gyógynövényes termékei, valamint gyógynövényes méz kóstolható, gyógynövénytea és levendulaszörp fogyasztható.

A Viator Apátsági Étteremben levendulával készült étel- és különlegességek kaphatók.


Naponta 13.30 órai kezdettel
:

Az apátsági levendulatermesztés történetének, a levendula felhasználásának ismertetése.
Ezt követően foglalkozás: levendulaolajos üvegeket díszítünk, és bárki varrhat, hímezhet magának illatos levendulazsákot.

A program időtartama: kb. 1,5 óra
A foglalkozás díja: 850 Ft/fő

Helyszín: a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertje, a Gyógynövényház terasza

 

További programjaink:

Június 22-én 19 órakor a Misztrál együttes ingyenes koncertje a Gyógynövényház előtti téren.

Július 13-án 19.30 órakor a Kerekes band koncertje a Hospodárkert szabadtéri színpadán. Belépő: 2000 Ft/fő (Esőnap július 15.)

 

További információ:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu