Szappanok

A több száz éves receptek alapján került megalkotásra a Pannonhalmi szappan család, mely 2007. júniusától vásárolható meg az Apátság ajándékboltjaiban. A termékek kialakításakor különös tekintettel voltunk arra, hogy hagyományos "kolostor növények" képezzék a szappanok alapját, illetve elengedhetetlen volt, hogy az összetétel minden mai követelménynek eleget tegyen. Mindezeknek megfelelően került "megalkotásra" a család első négy tagja, mely mindegyike tradicionális receptek alapján, tiszta növényi olajak felhasználásával, tartósítószer nélkül, kézzel készültek.

Levendula-Zsálya

Levendula-Zsálya Különböző vizsgálatok igazolták a levendula virágainak gyógyhatását alvászavarokban, idegességben, nyugtalan hangulatokban. Fürdővízhez adva keringési zavarokban használják. A zsálya pedig többek között a verejték mirigyekre gyakorol jótékony hatást, emellett hatékony sebgyógyító és vérzés csillapító is.

 

Rózsa-Jázmin

Rózsa-Jázmin Rózsaolaj elsődlegesen a kellemes illatáért közkedvelt szer a kozmetikában, de kevesen tudják, hogy külsőleg fájdalom csillapításra használták könnyű sérüléseknél illetve láz esetén pedig hűsítésre.

 

Méz-Citromfű

Méz-Citromfű A méz — közismeret gyógyhatása mellett — antibakteriális hatású, valamint a szerves savaknak köszönhetően segíti a vágások, horzsolások és égések begyógyulását. Citromfű jótékony hatását pedig igazolták ideges eredetű álmatlanság ellen, nyugtató hatása miatt fürdőolajként használták, de komoly szerepe van a depresszió oldásában.

 

Levendula-Menta

Levendula-Menta Különböző vizsgálatok igazolták a levendula virágainak gyógyhatását alvászavarokban, idegességben, nyugtalan hangulatokban. Fürdővízhez adva keringési zavarokban használják. A mentának kitűnő hűsítő és nyugtató hatása van bőrgyulladás, naptól való leégés és allergiás viszketés esetében.