Főapát

Hortobágyi T. Cirill főapát benedikálása - FELVÉTELEN

Hortobágyi T. Cirill főapát úr 2018. március 21-i benedikálási szentmiséje teljes egészében megtekinthető felvételről az interneten.

Tájékoztatás Hortobágyi T. Cirill főapát úr benedikálásáról

Az alábbiakban tájékoztatást ovashatnak a benedikáláson való részvételről.

A főapátválasztás eredményének bejelentése - FOTÓGALÉRIA

2018. február 16-án 12:00 órakor jelentette be az Apostoli Szentszék, hogy Hortobágyi T. Cirill atya Pannonhalma új főapátja. A sikeres választás és kinevezés hírét Asztrik főapát úr jelentette be a szerzetesközösség, a főapátság munkatársai, vezetői, a plébániák képviselői, valamint a diákság és a tanári kar jelenlétében. Képek az eseményről alább.

Hortobágyi T. Cirill az új pannonhalmi főapát

Ferenc pápa elfogadta a pannonhalmi főapátválasztás eredményét, és Hortobágyi T. Cirill főmonostori perjelt kinevezte Pannonhalma 87. apátjának. A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye az alábbiakban olvasható.

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye a pannonhalmi főapát választásáról

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye a pannonhalmi főapát választásáról az alábbiakban olvasható.

Imádság Szent Márton monostoráért és a főapátválasztásért

Minden jóakaratú embert arra kérünk, hogy az apátválasztást megelőző időszakban imádságával járuljon hozzá szerzetesközösségünk megújulási folyamatához, hogy Szent Márton monostora, ez az ősi ház a következő ezer évben is a béke, az otthonra találás és az élet helye legyen. A közösségünk által megfogalmazott két imdáság szövege alább olvasható.