Szerzetesek - Aktualitások

Hortobágyi T. Cirill főapát benedikálása - FELVÉTELEN

Hortobágyi T. Cirill főapát úr 2018. március 21-i benedikálási szentmiséje teljes egészében megtekinthető felvételről az interneten.

Tovább

Elhunyt Botond atya

Forrai Botond atya húsvétvasárnap éjjel elszenderült az Úrban. Temetése 2018. április 10-én 14.30-kor kezdődik a pannonhalmi Bazilikában.

Tovább

Papi fitnesz lelkigyakorlat

A Pannonhalmi Főapátság lelkigyakorlatot hirdet olyan szerzetesek, papok, lelkipásztorok számára, akik szeretnének egyfelől az egészséges életmódjuk irányába egy lépést tenni, másrészt a monostor lelki környezetében szeretnének reflektálni kapcsolatukra Istennel és a hivatásukra. A lelkigyakorlat időpontja: 2018. június 26-29.

Tovább

Spirituális kísérés - Kurzus a főapátságban

A Pannonhalmi Főapátság spirituális kísérés kurzust hirdet 2018 nyarán, amelynek vezetője Dr. Palotai Gabriella pszichiáter és Bokros Márk bencés. Részletek alább.

Tovább

Bencés hétvége 2018

Tölts egy hétvégét a bencés szerzetesközösséggel, gondolkodjunk el együtt kereszténységen, hivatáson. Időpont: 2018. április 20-22.

Tovább

Lelkigyakorlatok 2018

Bencés szerzetesközösségünk nagy szeretettel várja pannonhalmi lelkigyakorlataira azokat, akik a "Kibékülés 2018" évében elcsendesedést, elmélyülést és kibékülést keresnek. A spirituális kínálatunk az alábbiakban olvasható.

Tovább

A főapátválasztás eredményének bejelentése - FOTÓGALÉRIA

2018. február 16-án 12:00 órakor jelentette be az Apostoli Szentszék, hogy Hortobágyi T. Cirill atya Pannonhalma új főapátja. A sikeres választás és kinevezés hírét Asztrik főapát úr jelentette be a szerzetesközösség, a főapátság munkatársai, vezetői, a plébániák képviselői, valamint a diákság és a tanári kar jelenlétében. Képek az eseményről alább.

Tovább

Hortobágyi T. Cirill az új pannonhalmi főapát

Ferenc pápa elfogadta a pannonhalmi főapátválasztás eredményét, és Hortobágyi T. Cirill főmonostori perjelt kinevezte Pannonhalma 87. apátjának. A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye az alábbiakban olvasható.

Tovább

Hívek könyörgése

A vasárnapi konventmiséken elhangzó hívek könyörgése az alábbiakban olvasható.

Tovább