Szerzetesek - Archívum

Szent Benedek atyánk nyári ünnepe

Bencés közösségünk július 11-én ünnepli Szent Benedek, Európa védőszentjének ünnepét. Hagyományosan ez oblátus testvéreink beöltözésének és fogadalmának napja is. A napirend az alábbiakban olvasható.

Fitnesz lelkigyakorlat fiataloknak

A Pannonhalmi Főapátság fitnesz lelkigyakorlatot hirdet 18-30 éves fiúknak és lányoknak 2018. július 16-19. között. Fitnesz és bencés spiritualitás, intenzív mozgás és elcsendesedés a Szentírással, bencés szerzetesek és edzők. Szeretettel várunk!

Albin atya a gimnázium új igazgatója

Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát úr a szerzetesközösség illetékes rendi fórumainak, valamint a Pannonhalmi Bencés Gimnázium nevelőtestületének megkérdezését követően 2018. május 28-án öt évre dr. Juhász-Laczik Albin atyát nevezte ki a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium igazgatójává. Munkájához Isten áldását kérjük, és sok erőt kívánunk!

Elhunyt Botond atya

Forrai Botond atya húsvétvasárnap éjjel elszenderült az Úrban. Temetése 2018. április 10-én 14.30-kor kezdődik a pannonhalmi Bazilikában.

A Szent Három Nap liturgikus rendje

A Szent Három Nap liturgikus rendje a következőkben olvasható.

Papi fitnesz lelkigyakorlat

A Pannonhalmi Főapátság lelkigyakorlatot hirdet olyan szerzetesek, papok, lelkipásztorok számára, akik szeretnének egyfelől az egészséges életmódjuk irányába egy lépést tenni, másrészt a monostor lelki környezetében szeretnének reflektálni kapcsolatukra Istennel és a hivatásukra. A lelkigyakorlat időpontja: 2018. június 26-29.

Spirituális kísérés - Kurzus a főapátságban

A Pannonhalmi Főapátság spirituális kísérés kurzust hirdet 2018 nyarán, amelynek vezetője Dr. Palotai Gabriella pszichiáter és Bokros Márk bencés. Részletek alább.

Bencés hétvége 2018

Tölts egy hétvégét a bencés szerzetesközösséggel, gondolkodjunk el együtt kereszténységen, hivatáson. Időpont: 2018. április 20-22.

A főapátválasztás eredményének bejelentése - FOTÓGALÉRIA

2018. február 16-án 12:00 órakor jelentette be az Apostoli Szentszék, hogy Hortobágyi T. Cirill atya Pannonhalma új főapátja. A sikeres választás és kinevezés hírét Asztrik főapát úr jelentette be a szerzetesközösség, a főapátság munkatársai, vezetői, a plébániák képviselői, valamint a diákság és a tanári kar jelenlétében. Képek az eseményről alább.

Hortobágyi T. Cirill az új pannonhalmi főapát

Ferenc pápa elfogadta a pannonhalmi főapátválasztás eredményét, és Hortobágyi T. Cirill főmonostori perjelt kinevezte Pannonhalma 87. apátjának. A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye az alábbiakban olvasható.

Miserere nagyböjt péntekjein

Nagyböjt péntekjein 15:00 órakor imádkozzuk a Bazilikában a napközi imaórát. Ekkor a zsoltározás kibővül az 50. zsoltárral, amely így kezdődik: Miserere mei Domine - Könyörülj rajtam, Uram.

Könyv- és CD-bemutató Budapesten Hamvazószerdán

2018. február 14-én, Hamvazószerdán 15 órakor a FUGÁ-ban mutatjuk be "Világosíts meg bennünket a mi éjszakánkon" címmel a pannonhalmi húsvétot bemutató fotóalbumot és CD-t. Szeretettel várunk mindenkit.

Liturgikus rend hamvazószerdán

Hamvazószerda liturgikus rendje a következőképp alakul.

Egyszerű fogadalmat tett Fülöp testvér

Urunk bemutatása ünnepén, február 2-án a Laudesben Kisnémet Fülöp testvérünk egyszerű fogadalmat tett.

Urunk bemutatása (február 2.) - liturgikus napirend

Negyven nappal karácsony után, február 2-án tartjuk Urunk bemutatásának ünnepét. Ezen a napon emlékezik meg az egyház a szerzetesekről is. Az alábbiakban február 2. liturgikus rendje olvasható.

Imádság a menekültekért január 1-jén

Ferenc pápa 2018. január 1-jei üzenetében a béke 51. világnapjára a menekültekért emeli fel szavát. Január 1-jén a 10.00 órakor kezdődő konventmisében szerzetesközösségünk a menekültekért és a békéért imádkozik.

Szent János napi boráldás - 2017

Szent János napján, 2017. demberber 27-én, szerdán 9 órakor kerül sor a Pannonhalmi Borvidék új borainak megáldására a bazilikában. Szeretettel várunk mindenkit!

Csendes Szilveszter 2017 - Lelkigyakorlat Pannonhalmán

Szerzetesközösségünk lelkigyakorlatot hirdet 18-35 éves fiatalok számára Pannonhalmán 2017 Szilveszterére.

Martin Werlen apát úr könyvbemutatója Budapesten

Hova jutnánk?  - Szeretettel hívunk minden érdeklődőt Martin apát úr új könyvének bemutatójára Budapestre november 27-re. A kötetet bemutatja Asztrik főapát úr és Dobszay János. Személyesen jelen lesz Martin Werlen apát úr is.

Szent Márton ünnepe - 2017

A mozgáskorlátozottaknak szánt gyűjtéssel, Márton-témahéttel, ünnepi liturgiával és Udvardy György megyéspüspök úrral együtt ünnepeltük monsotorunk védőszentjét, Szent Mártont. Fotógaléria alább.