Szerzetesek - Archívum

Elhunyt Botond atya

Forrai Botond atya húsvétvasárnap éjjel elszenderült az Úrban. Temetése 2018. április 10-én 14.30-kor kezdődik a pannonhalmi Bazilikában.

A Szent Három Nap liturgikus rendje

A Szent Három Nap liturgikus rendje a következőkben olvasható.

Papi fitnesz lelkigyakorlat

A Pannonhalmi Főapátság lelkigyakorlatot hirdet olyan szerzetesek, papok, lelkipásztorok számára, akik szeretnének egyfelől az egészséges életmódjuk irányába egy lépést tenni, másrészt a monostor lelki környezetében szeretnének reflektálni kapcsolatukra Istennel és a hivatásukra. A lelkigyakorlat időpontja: 2018. június 26-29.

Spirituális kísérés - Kurzus a főapátságban

A Pannonhalmi Főapátság spirituális kísérés kurzust hirdet 2018 nyarán, amelynek vezetője Dr. Palotai Gabriella pszichiáter és Bokros Márk bencés. Részletek alább.

Bencés hétvége 2018

Tölts egy hétvégét a bencés szerzetesközösséggel, gondolkodjunk el együtt kereszténységen, hivatáson. Időpont: 2018. április 20-22.

A főapátválasztás eredményének bejelentése - FOTÓGALÉRIA

2018. február 16-án 12:00 órakor jelentette be az Apostoli Szentszék, hogy Hortobágyi T. Cirill atya Pannonhalma új főapátja. A sikeres választás és kinevezés hírét Asztrik főapát úr jelentette be a szerzetesközösség, a főapátság munkatársai, vezetői, a plébániák képviselői, valamint a diákság és a tanári kar jelenlétében. Képek az eseményről alább.

Hortobágyi T. Cirill az új pannonhalmi főapát

Ferenc pápa elfogadta a pannonhalmi főapátválasztás eredményét, és Hortobágyi T. Cirill főmonostori perjelt kinevezte Pannonhalma 87. apátjának. A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye az alábbiakban olvasható.

Miserere nagyböjt péntekjein

Nagyböjt péntekjein 15:00 órakor imádkozzuk a Bazilikában a napközi imaórát. Ekkor a zsoltározás kibővül az 50. zsoltárral, amely így kezdődik: Miserere mei Domine - Könyörülj rajtam, Uram.

Könyv- és CD-bemutató Budapesten Hamvazószerdán

2018. február 14-én, Hamvazószerdán 15 órakor a FUGÁ-ban mutatjuk be "Világosíts meg bennünket a mi éjszakánkon" címmel a pannonhalmi húsvétot bemutató fotóalbumot és CD-t. Szeretettel várunk mindenkit.

Liturgikus rend hamvazószerdán

Hamvazószerda liturgikus rendje a következőképp alakul.

Egyszerű fogadalmat tett Fülöp testvér

Urunk bemutatása ünnepén, február 2-án a Laudesben Kisnémet Fülöp testvérünk egyszerű fogadalmat tett.

Urunk bemutatása (február 2.) - liturgikus napirend

Negyven nappal karácsony után, február 2-án tartjuk Urunk bemutatásának ünnepét. Ezen a napon emlékezik meg az egyház a szerzetesekről is. Az alábbiakban február 2. liturgikus rendje olvasható.

Imádság a menekültekért január 1-jén

Ferenc pápa 2018. január 1-jei üzenetében a béke 51. világnapjára a menekültekért emeli fel szavát. Január 1-jén a 10.00 órakor kezdődő konventmisében szerzetesközösségünk a menekültekért és a békéért imádkozik.

Szent János napi boráldás - 2017

Szent János napján, 2017. demberber 27-én, szerdán 9 órakor kerül sor a Pannonhalmi Borvidék új borainak megáldására a bazilikában. Szeretettel várunk mindenkit!

Karácsony és Újév liturgikus rendje

A következőkben a bazilika karácsonyi és újévi liturgikus rendje (december 24 - január 1.) olvasható.

Csendes Szilveszter 2017 - Lelkigyakorlat Pannonhalmán

Szerzetesközösségünk lelkigyakorlatot hirdet 18-35 éves fiatalok számára Pannonhalmán 2017 Szilveszterére.

Martin Werlen apát úr könyvbemutatója Budapesten

Hova jutnánk?  - Szeretettel hívunk minden érdeklődőt Martin apát úr új könyvének bemutatójára Budapestre november 27-re. A kötetet bemutatja Asztrik főapát úr és Dobszay János. Személyesen jelen lesz Martin Werlen apát úr is.

Szent Márton ünnepe - 2017

A mozgáskorlátozottaknak szánt gyűjtéssel, Márton-témahéttel, ünnepi liturgiával és Udvardy György megyéspüspök úrral együtt ünnepeltük monsotorunk védőszentjét, Szent Mártont. Fotógaléria alább.

Szent Márton ünnepe - 2017

Szent Márton szerzetespüspök Monostorunk, a Bazilika és a Magyar Bencés Kongregáció védőszentje. November 11-én tartjuk liturgikus ünnepét. Vendégünk Udvardy György pécsi megyéspüspök. A bazilika és a gimnázium napirendje alább olvasható.

Offline-hétvége - Lelkigyakorlat Pannonhalmán

Szerzetesközösségünk 2017. december 1-3. között lelkigyakorlatot hirdet 18-35 éves fiatalok számára Pannonhalmán. Részletek alább.