Nyáresti Orgonahangverseny a bazilikában

Pannonhalmi Főapátság
(Bazilika)

2017. június 20. (17:00) - 20. (18:00)

2017. június 20. 17.00 óra

Helyszín: Bazilika

Bach és az improvizáció

Pálúr János orgonahangversenyeSinfonia a 29. kantátából: Wir danken dir Gott
Marcel Dupré átirata

Korál a 147. kantátából: Jesu bleibet meine Freude
Maurice Duruflé átirata

Hatszólamú Ricercar BWV 1079,5

Aria
Máté Passió Final
Charles-Marie Widor átirata Bach’s Memento címmel

Improvizáció

Belépőjegyek:

- alkalmi belépőjegy: 3500,- Ft/fő
- bérlet a három Nyáresti Orgonahangversenyre: 10.000 Ft/fő

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

 

Párizs Városának Nagydíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona- és improvizáció tanára, a Budapest-fasori Református Templom orgonistája. Tanulmányait Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry tanítványaként folytatta a budapesti Zeneakadémián és a Párizsi Conservatoire-on.
Még diákéveiben megnyerte a mecheleni Flor Peeters és a budapesti Gárdonyi Zoltán emlékversenyek első díjait, franciaországi tanulmánya végén a Párizsi Előadói Nagydíjat és a párizsi nemzetközi orgonaverseny kortárs zenei különdíját is.
Európa 14 országában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, az Orosz Föderációban és Ausztráliában adott hangversenyeket, melyek közül néhányat több rádió is egyenes adásban közvetített. Huszonnégy CD-t készített négy kiadónál. Liszt Ferenc 200. születésnapjára jelentette meg kiemelten magyar orgonákat bemutató 200 improvizációját, első 11 improvizációs CD-jének összefoglalását, melyet pedagógiai célzattal minden tanévben zeneakadémiai hallgatóinak kezébe ad.

Legfőbb szívügyének az egyházzenét gazdagító improvizációt tekinti, aminek páratlan nyugat-európai hagyományát a legmagasabb színvonalon szeretné meghonosítani. Ezt szolgálja az általa 2002-ben a Zeneakadémia Nagytermében elindított nagysikerű "Református énekek" koncertsorozat és a 2016-ban tervei alapján felújított fasori orgona is.

Közel 30 éves művészi pályafutását 2017-ben a Liszt-díj állami kitüntetéssel ismerték el.

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Főapátság/