Múzeumok Majálisa

Nemzeti Múzeum Budapest

2011. május 21. (10:00) - 22.

Május 21-22-én az előző évekhez hasonlóan részt vettünk a Múzeumok Majálisán Budapesten, a Nemzeti Múzeum kertjében megrendezett ünnepi programon. Száz múzeum a legkülönbözőbb gyermek- és családi tevékenységekkel fogadta az érdeklődőket: mókás és művészi, ügyességi és elgondolkodtató feladatokba merülhettek el a vállalkozók.

Mi a Főapátságban található középkori kőfaragásokról készítettünk nyomatot, Palatin Gergely szerzetes régi fényképeiről készült kirakót raktunk össze, valamint díszes iniciálét készítettünk lúdtoll és tinta segítségével. Gregorián ének segített a 21. századi scriptoroknak elmélyedniük a kódexírás rejtelmeibe. Rengeteg míves és ötletes betű készült.

Mindegyik foglalkozás nagy örömet okozott mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. Mivel a feladatok többsége önállóan is végezhető, számos közös, családi munkát is nyomon követhettünk.

A hirtelen jött vihar miatt azonban néhányan nálunk felejtették alkotásaikat. Párat megmutatunk ezek közül, ha valaki ráismer sajátjára, szívesen elküldjük.

 

Az esemény helyszíne /Nemzeti Múzeum Budapest/