Múzeumok Éjszakája

Pannonhalma Főapátság
(Apátsági Múzeum)

2016. június 25. (18:00) - 25. (23:59)


Az Apátsági Múzeum különleges programmal vár mindenkit a Múzeumok éjszakáján!


A „Kurátorok éjszakáján” – kivételes alkalommal, a kiállításokat megálmodó szakemberek szemével és tudásával járhatjuk végig a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-évi időszaki tárlatait. Kizárólag ebből az alkalmából, június 25-én nyílik lehetőség arra, hogy a két helyszínt egy estén, ingyenesen látogassák meg az érdeklődők.

18.00 és 20.00 órai kezdettel
Tölts egy estét 3 kg arannyal!


Az Apátsági Múzeumban nemrég megnyílt Szent Márton és Pannónia páratlan régészeti kiállítás, híres régészeti leleteket és számos aranytárgyat, köztük a Nagyszentmiklósi kincs egy darabját is felvonultató gyűjtemény. A tárlat Szent Márton szülőföldjének, Pannóniának közel öt évszázadát mutatja be, betekintést enged a kereszténység e térségen belüli elterjedésébe. Ebben az összefoglaló formában most először tekintheti meg a nagyközönség a korszak nemzetközi jelentőségű kulturális és művészeti értékeit.
A rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött látogatást Vida Tivadar vezeti, érdekes történetekkel, háttér információkkal kiegészítve a lenyűgöző látványt.

19.30 és 21.30 órai kezdettel
Vigyázat, a kiállítás virtuális valóságot tartalmaz! Osztás 10x10: A Főapátság eddigi legizgalmasabb kiállítása

10 kivételes ember, 10 kivételes történet. A Főapátság épületében található Osztás 10x10 fotókiállítás lenyűgöző közelségből mutatja be a valódi emberi értékeket, döntéseket, cselekedeteket, melyek Szent Márton emléke előtt tisztelegnek születése 1700. évfordulóján. A kiállításon egy kiterjesztett valóságot (augmented reality) használó okostelefonos alkalmazáson keresztül érhetők el a pannonhalmi bencés gimnazisták által a fotósorozatok portréalanyaival készített háttérinterjúk. A fotókiállítás tárlatvezetője Virágvölgyi István, kurátor.
És ha már OSZTÁS… az okostelefonos alkalmazáson keresztül, a kiállítás katalógusából is elérhetők a virtuális tartalmak, így a tárlatvezetésen résztvevők magukkal vihetik és tovább oszthatják az élményt, akár 10x.

Az este folyamán a pannonhalmi DOTTO kisvonat szállítja a látogatókat.
FIGYELEM! A rendezvény INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Bővebb információ és regisztráció:
Apátsági Múzeum
9090 Pannonhalma Mátyás király u. 1-3.
06 96 570 220
info@apatsagimuzeum.hu
www.apatsagimuzeum.hu

Az esemény helyszíne /Pannonhalma Főapátság/