Orgonahangverseny

Pannonhalma Főapátság
(Bazilika)

2017. augusztus 20. (15:30) - 20. (16:30)

2017. augusztus 20. Szent István király ünnepe 15.30 óra

Helyszín: Bazilika

Nagy László Adrián orgonahangversenye

Közreműködik: Nagy Anna Sára (ének)

J.S. Bach: Esz-dúr prelúdium és fúga BWV 552

J.S. Bach: Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust – ária a 170. kantátából

Kodály Z.: Introitus, Kyrie, Gloria és Agnus Dei a Csendes miséből

Ó, szent István, dicsértessél – moldvai csángó ének

Simon Preston: Alleluyas

Belépőjegyek:

- díjtalan a részvétel

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

 

Nagy László Adrián 1968-ban született, Budapesten. A Zeneakadémia zongora szakán Keveházi Gyöngyi és Falvai Sándor növendéke volt. Elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi karát, miközben Bartl Erzsébetnél orgonálni kezdett. 1997-ben Csanádi László növendékeként orgona-művészi diplomát szerzett a Zeneakadémia szegedi Konzervatóriumában.
Azóta tanított a veszprémi hittudományi főiskola egyházzene szakán, a zsámbéki tanítóképző főiskolán és Budapesten, a III. kerületi zeneiskolában. Ugyancsak azóta Budán a Margit körúti ferences templom orgonistája.
2002 őszétől a Honvéd Együttes Férfikarának korrepetítora, 2013 óta a Magyar Állami Operaház Erkel Színháza kórusának korrepetítoraként is dolgozik.
A Budapesti Fesztiválzenekar orgonistája, emellett fellép különböző jazz-formációkkal is. Saját projektként Zsemlye Sándor jazz-szaxofonossal hozták létre a SaxOrgan duót, melyben saját zenei világaikat ötvözik a barokktól a jazz-ig.
Rendszeresen koncertezik szólistaként és kóruskísérőként is. 1999-ben a Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny döntőjében a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma különdíját nyerte el.
Számos CD-n szerepel közreműködőként. 2003. decemberében jelent meg első szóló CD-je Korálfantázia címmel a Hungaroton gondozásában.

Az esemény helyszíne /Pannonhalma Főapátság/