Pannonhalmi Levendulahetek

Pannonhalmi Főapátság
(Levendulás- és Gyógynövénykert)

2011. június 22. (13:30) - július10. (15:00)


A Pannonhalmi Főapátság hagyományteremtő szándékkal 2011. június 22-én nyitja meg a Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű programját, mely a levendula virágzásának, s részben aratásának
idejével esik egybe. A levendula termesztése Pannonhalmán évszázados múltra tekint vissza, s felhasználás szempontjából az egyik legsokoldalúbb gyógynövény.
Terveink szerint minden évben lehetőséget kínálunk vendégeinknek arra, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a levendulával!

Június 22. és július 10. között naponta várjuk a családokat, kreatív kedvű felnőtteket, kicsiket és nagyokat a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében!

Naponta 13 és 16 óra között lehet önállóan, ingyenesen megtekinteni a Levendula-lepárló műhelyt és a Gyógynövényházat. Tablók mutatják be a levendula lepárlás folyamatát, a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot.

Viator Apátsági Étteremben levendulával készült ételkülönlegességek kaphatók.

Naponta 13.30 órai kezdettel:
Az apátsági levendulatermesztés történetének, a levendula felhasználásának rövid ismertetése.
Ezt követően manuális foglalkozás következik: levendulaolajos üvegeket díszítünk különféle technikával, de saját illatpárnát is varrhatunk, hímezhetünk magunknak.
A program időtartama: kb. 1,5 óra
Belépődíj: 850 Ft/fő, 1500 Ft/család (fejenként 1 db., családonként max. 3 db. levendulaolajos üveg díszítésére ad lehetőséget)
Helyszín: a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertje, a Gyógynövényház terasza

További információ:
TriCollis Tárlatvezető Iroda
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Főapátság/