A Pannonhalmi Gyógynövényház megnyitója

Pannonhalmi Főapátság
(Boldogasszony-kápolna és Gyógynövénykert)

2011. augusztus 15. (17:00) - 15. (19:30)

A középkori bencés monostorokban a szerzetesek a szakrális és a világi feladatok ellátása mellett már a legkorábbi időktől kezdve gyógyászati tevékenységet is folytattak. A Pannonhalmi Főapátság ezen hagyományokhoz nyúlt vissza, amikor megépítette a Gyógynövényházat és a Gyógynövénykertet, és legfontosabb gyógynövényéül választotta a levendulát, a zsályát, a citromfüvet, a kakukkfüvet és a borsmentát.

Ehhez kapcsolódó augusztusi programjaink a következőek:

A Gyógynövényház és Gyógynövénykert megnyitója, 2011. augusztus 15.

13.30
Vezetés az öt pannonhalmi gyógynövényről, majd foglalkozás, mely keretében gyógynövény csokrot vagy koszorút lehet kötni, valamint gyógynövényes szappanok számára lehet saját díszítésű dobozt festeni, melyet szárított gyógynövényekkel is meg töltünk. Az idegenvezetésen való részvétel díjtalan, a koszorú és a szappanos dobozka készítésének díja 850 Ft/db.
15.30
Vezetés az öt pannonhalmi gyógynövényről, majd foglalkozás, mely keretében gyógynövény csokrot vagy koszorút lehet kötni, valamint gyógynövényes szappanok számára lehet saját díszítésű dobozt festeni, melyet szárított gyógynövényekkel is megtöltünk. Az idegenvezetésen való részvétel díjtalan, a koszorú és a szappanos dobozka készítésének díja 850 Ft/db.
17.00
Szentmise a Boldogasszony-kápolnában

18.30

Gyógynövényáldás a Gyógynövénykertben

 


Gyógynövényhét, 2011. augusztus 15-21.

Augusztus 15-21. között naponta 13 és 16 óra között lehet önállóan, ingyenesen megtekinteni a Levendula lepárló műhelyt és a Gyógynövényházat. Tablók mutatják be a levendula lepárlás folyamatát, a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot.

13.30 Vezetés az öt pannonhalmi gyógynövényről, majd foglalkozás, mely keretében gyógynövény csokrot vagy koszorút lehet kötni, valamint gyógynövényes szappanok számára lehet saját díszítésű dobozt festeni, melyet szárított gyógynövényekkel is megtöltünk. Az idegenvezetésen való részvétel díjtalan, a koszorú és a szappanos dobozka készítésének díja 850 Ft/db.

A programokra szeretettel várjuk a családokat, kreatív kedvű felnőtteket, kicsiket és nagyokat a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében!
A Gyógynövényhét alatt a Viator Apátsági Étteremben gyógynövénnyel készült ital- és ételkülönlegességek kaphatók.

Helyszín: a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertje

További információ:
TriCollis Tárlatvezető Iroda
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Főapátság/