Szent Márton alakja - felnőtt program

Pannonhalma

2015. november 14. (13:30) - 14. (15:30)

„Lángolva fénylő levegőég útján…” távozott Márton a földi életből. De hogyan érkezett? Mit csinált itt köztünk 1700 évvel ezelőtt? Miért tiszteljük mind a mai napig? Ismerje meg életét az Apátság épületei között és kóstolja meg pincészetünk újborát!

A Pannonhalmi Főapátság védőszentje Szent Márton. Erős kötődését e helyhez jelzi, hogy az újonnan felszentelt bazilika altemplomában az ő ereklyéjét helyezték el. A Szent Márton-év kezdetén különösen előtérbe kerül személye.
A rendhagyó tárlatvezetés középpontjában Szent Márton áll, a róla készült ábrázolásokon keresztül mutatjuk be életét: megismerkedünk egyes kódexek, könyvek lapjain előforduló Szent Márton ábrázolásokkal. Ezután belekóstolunk a középkori kódexírás rejtelmeibe: lúdtollal, tintával Márton-napi köszöntőt írunk.
A foglalkozás után a vendégek az Apátsági Múzeumba látogatnak el, ahol a Pannónia szőlőskertje c. szőlészeti és borászati kiállítás megtekintését követően a PAUSA Kávéházban az Apátsági Pincészet Márton-napra kiforrott újborából kóstolhatnak.

A programkezdés előtt, 13.00 órakor szeretettel várunk mindenkit a szerzetesek imádságára a bazilikában!

Programidőpontok:
2015. nov. 14. 13:30    
2015. nov. 15. 13:30

Belépőjegy: 3.400 Ft/fő, nyugdíjas 2.000 Ft/fő

Előzetes regisztráció szükséges!
E-mail: info@osb.hu    
Telefon: 96/570-191

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében további programokat ajánlunk:

A lámpás én vagyok - Tanárok éjszakája

Szent Márton alakja - családi program

Az esemény helyszíne /Pannonhalma/