Orgonahangverseny

Pannonhalma Főapátság
(Bazilika)

2016. október 23. (15:30) - 23. (16:30)

2016. október 23. 15.30 óra

Helyszín: Bazilika

P. Theo Flury osb orgonahangversenyeTheo Flury az einsiedelni bencés apátság szerzetese. Filozófiai és teológiai tanulmányait Einsiedelnben, Salzburgban és Rómában végezte, közben a római Pontificio Instituto di Musica Sacra intézetben zeneművészeti tanulmányokat folytatott. Orgonát Alberto Cerroninál, zeneszerzést Domenico Bartolucci professzornál tanult. Első improvizációs óráit az amszterdami Jan Raestől vette.
P. Theo az einsiedelni monostor orgonistája, a luzerni Zeneművészeti Főiskola oktatója, a római Pontificio Istituto di Musica Sacra egyetemen az orgona és az orgona improvizáció professzora.
A kortárs improvizáció egyik legnagyobb mestere.  2002-ben ő játszott a Sixtusi-kápolna orgonájának felszentelésén. Svájcban és Európa-szerte önálló koncerteket ad, számos CD-felvétele megjelent, zenei, improvizáció kurzusok rendszeres előadója. Munkásságának hangsúlyos területe a zeneszerzés.
Zeneszerzői tevékenysége az orgonadarabokon túl a vokális zenére, koncertekre, szimfonikus művekre és misékre is kiterjed.
Jelenleg nagyszabású oratóriumát komponálja.

A koncerten Theo Flury improvizációi csendülnek fel.

 

Belépőjegyek:

- teljes árú 2200,- Ft/fő
- diák*, nyugdíjas 1100,- Ft/fő

* felsőfokú oktatási intézmények hallgatói esetében nappali tagozatos diákigazolvánnyal

A változtatás jogát fenntartjuk!

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

Az esemény helyszíne /Pannonhalma Főapátság/