Szent Orbán napi keresztállítás, pincészeti nyílt nap 2014

Pannonhalmi Apátság
(Apátsági Pincészet)

Tisztelegve Szent Orbán személye és hagyománya előtt, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2014. május 24. szombaton a Tavaszó-dűlőben keresztet állít, és különleges programokkal készül, amelyekre szeretettel fogad minden kedves érdeklődőt.

 

2014. május 24. (10:00) - 12. (18:00)

2014. május 24. szombatAz egyik legismertebb borünnepünk kötődik május 25-i Szent Orbán naphoz. Kultuszát többek között annak köszönheti, hogy ez az időszak a szőlővirágzás ideje és a fagyok ekkor súlyos károkat okozhatnak a későbbi termés szempontjából.


Tisztelegve Szent Orbán személye és hagyománya előtt, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2014. május 24. szombaton a Tavaszó-dűlőben keresztet állít, és különleges programokkal készül, amelyekre szeretettel fogad minden kedves érdeklődőt.


•    Dűlőjárás, keresztállítás
Találkozás: 10.00 órakor a ravazdi Polgármesteri Hivatalnál, a Jegenye Étterem parkolójában (cím: 9091 Ravazd, Országút utca 119/b.; GPS-koordináták: X 17,756 Y 47,515). A rövid gyalogtúrát Liptai Zsolt, a Pincészet borásza vezeti, a felállított keresztet Hortobágyi T. Cirill atya, a Pannonhalmi Főapátság perjele áldja meg.


•    Nyílt nap a Pannonhalmi Apátsági pincészetben
12.00 és 18.00 óra között minden látogatónk egy szabad sétálókóstoló keretében az épületegyüttesben különböző megállókban a borászat kollégáinak tolmácsolásában ismerheti meg a kóstoltatott tételeket illetve az adott helyszíneket.
Joe Fritz virtuóz klarinétművész és Gáspár Pál, a Benkó Dixieland Band bendzsósa alkotta duó szolgáltat kellemes dallamokat a kóstoláshoz. Érdekesség az archív bencés fotókból álló minikiállítás, valamint a VIATOR étterem speciálisan erre az alkalomra a Pincészet boraira hangolt ételekből összeállított betétkártyája.


•    Jelentkezés
A teljes programon való részvétel minden kedves érdeklődő számára ingyenes, a keresztállítással egybekötött dűlőjáráson való részvétel azonban regisztrációhoz kötött, amely jelentkezési sorrendben történik és legfeljebb 50 főt tudunk fogadni!


A jelentkezés határideje 2014. május 21. szerda!


Jelentkezni és érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

TRICOLLIS FOGLALÁSI KÖZPONT
Tel.:    +36/96/570-191
E-mail: info@osb.hu
Web:    www.bences.hu

 

Letölthető dokumentum:

Szent Orbán napi keresztállítás, pincészeti nyílt nap 2014 (pdf)

A Viator Étterem Orbán-napi ajánlata (pdf)

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Apátság/