Pannonhalmi Levendulahetek - beszámoló

Pannonhalmi Főapátság
(Levendulás- és Gyógynövénykert)

2011. június 22. (10:00) - július10. (16:00)

A Pannonhalmi Főapátság hagyományteremtő szándékkal 2011. június 22-én nyitotta meg a Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű programját, mely a levendula virágzásának, s részben aratásának idejével esik egybe. A levendula termesztése Pannonhalmán évszázados múltra tekint vissza, s felhasználás szempontjából az egyik legsokoldalúbb gyógynövény.

Terveink szerint minden évben lehetőséget kínálunk vendégeinknek arra, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a levendulával! Június 22. és július 10. között naponta fogadtuk a családokat, kreatív kedvű felnőtteket, kicsiket és nagyokat a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében. A középkori kolostorkertekről, az apátsági levendulatermesztés történetéről, a levendula növényről, feldolgozásáról és felhasználásáról tartottunk vezetést, megtekintettük a Levendula-lepárló műhelyt, a Gyógynövényházat. A nagy hőségben levendulalimonádéval hűsítettük magunkat, a vezetést követő jó hangulatú foglalkozáson gyönyörű alkotások születtek: aprólékos gondossággal hímzett illatpárnák, csillogó, művészi levendulás üvegek. Minden kedves vendégünknek köszönjük a részvételt!

 

Az angol levendula aratása az időjárási körülmények függvényében várhatóan augusztus első napjaiban kezdődik. A Levendulalepárló és a Gyógynövényház ebben az időszakban is látogatható.

Naponta 13 és 16 óra között lehet önállóan, ingyenesen megtekinteni a Levendula-lepárló műhelyt és a Gyógynövényházat. Tablók mutatják be a levendula lepárlás folyamatát, a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot.


További információ:
TriCollis Tárlatvezető Iroda
Tel.: (+36 96) 570 191
Email: info@osb.hu

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Főapátság/