Iskolazáró, vakációkezdő programok

Pannonhalma
(Apátsági Múzeum)

2015. június 12. (15:00) - 12. (19:00)

Iskolazáró, vakációkezdő színes, ingyenes programokkal várunk kicsiket és nagyokat

a Pannonhalmi Apátsági Múzeum belsőkertjében.

(esőhelyszín: a Múzeum konferenciaterme)


Program:
15.00 órakor Interaktív kalandozás gyermekek részére a Szent Benedek és a bencés spiritualitás című időszakos kiállításban

16.00-18.00 óra között zenél a Hárompatak zenekar
A moldvai és gyimesi csángó népzenét játszó felvidéki Hárompatak zenekar 2007 őszén alakult Révkomáromban azzal a céllal és lelkesedéssel, hogy a zenekar tagjai mind jobban megismerjék e kivételes, élő kultúrát, s miközben folyamatosan tanulják, fejlődnek és elmélyednek benne, hiteles módon bemutassák azt a közönségnek is. A zenekar szeretne valami értékállót, örömöt s kikapcsolódást nyújtó kedvtelést közvetíteni az emberek felé, azt, amelyet számára a csángó zene és tánc jelent. A zenekar nevét a moldvai Klézse (Bákó megye, Bákótól 18 km-re délre) feletti völgyről kapta, ahol a Klézse patak három patak összefolyásából létrejön.
A zenekar közel 10 éve tart havi rendszerességgel táncházat és gyerekfoglalkozásokat a komáromi RÉV-ben gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A táncházak ötvözik a csángó furulyás dallamokat a Kárpát-medence vonós muzsikájával, kiszolgálva a különböző tánc- és zenei ízlést, igényeket. Mindamellett alkalmi meghívásoknak tesz eleget a zenekar, fesztiválokon, iskolákban és óvodákban lép fel.
A zenekar életében rendkívüli hatású legfontosabb mesterük, Hodorog András klézsei, moldvai furulyás játéka és tanítása, András bácsi éveken keresztül rendszeresen látogatta a bandát, játszott velük és adta át kivételes tudását, s nem utolsó sorban tőle kapta a zenekar a nevét is.

18.00 órakor Interaktív kalandozás gyermekek részére a Szent Benedek és a bencés spiritualitás című időszakos kiállításban

A program résztvevői ingyenesen utazhatnak a Pannonhalmi DOTTO-n.

Letölthető plakát (jpg)

Az esemény helyszíne /Pannonhalma/