Bazilika felújítás alatt

Pannonhalmi Főapátság
(Bazilika)

2015. szeptember 07. (09:00) - november10. (16:00)

Kedves Látogatóink, Partnereink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2015. szeptember 7 – november 10. között a Bazilikában felújítási munkálatok zajlanak, melyek a következőképpen érintik a templom látogathatóságát és működési rendjét:
-    a főbejáraton keresztül, a jobb oldali oldalhajón haladva látogatható a templom és megtekinthető az altemplom is - néhány napon előreláthatóan a munkálatok akadályozhatják az altemplomba lejutást, ezek időpontja  a munka menetétől függ, előre nem meghatározható,
-    a Porta Speciosa-n keresztül elhagyva a templomot látogatható a kerengő,
-    a munkálatok ideje alatt a templomban semmilyen eseményt – esküvő, keresztelő, orgonahangverseny - nem tartunk: a napközi imaóra is más helyszínen zajlik, és ezen a látogatók nem vehetnek részt,
-    a munkálatok miatt takarással védjük a padsorokat és az orgonát.

A felújítás időtartama alatt a lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hozzánk érkező vendégek is szemtanúi lehessenek a majdnem 800 éves templom végső felújítási munkálatainak.

Erre az időszakra felajánljuk, hogy vendégeink, érvényes apátsági belépőjeggyel, ingyenesen megtekinthetik az Apátsági Múzeum kiállításait – a kiállításokról bővebb információ a www.apatsagimuzeum.hu oldalon található.

Együttműködésüket és szíves megértésüket köszönjük!

Az esemény helyszíne /Pannonhalmi Főapátság/